Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه جامعه ایرنا، روزهای بسیار سختی در بهار و تابستان ۱۴۰۰ گذراندیم، همه از آمار 700 نفری مرگ ناشی از کرونا دچار نگرانی شدید شده بودند، اما با وجود اینکه واکسیناسیون جمعی مهمترین راهکار آن روزها برای ایجاد ایمنی و پیشگیری عمومی در برابر شیوع افسارگسیخته و کشنده این ویروس بود، اما کار جدی در این رابطه صورت نگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا هر روز جان های بیشتری را می گرفت؛ اوج هجوم کووید۱۹ را در تیرماه و مرداد ۱۴۰۰ شاهد بودیم، واردات واکسن و واکسیناسیون سراسری می‌توانست کرونا را از اوج قله به پایین‌ترین نقطه برساند، اما مسیر بسته بود و سرمایه گذاری در «کواکس»‌ هم ما را به جایی بود که در نهایت هیچ عایدی نداشت؛ گرچه هر روز خبر از ثبت سفارش و ورود واکسن به ایران می‌دادند اما مردم چیزی نصیبشان نمی‌شد؛ ویروس می‌تازید، مردم جان می‌دادند.

یکی از بهترین راه‌های مقابله با ویروس کرونا همان تزریق واکسن بود، مردم دادشان درآمده بود، هر روز آمار مرگ و میر بالاتر می‌رفت، اوج کرونا را با ابتلای نزدیک به ۵۰ هزار نفر در یک روز دیدیم، اما وعده‌های واردات واکسن عملیاتی نشد؛ اینکه هر روز خبر از ورود واکسن بود اما صف‌های طولانی برای تزریق واکسن در نبود این مایع حیاتبخش، همه را تا حدودی عصبانی کرده بود؛ مردم دیگر در قالب ویدئوهایی کوتاه در فضای مجازی این نارضایتی خود را به گوش مسئولان رساندند.

دختری که پدرش در اوج کرونا جان خود را از دست داد، در فضای مجازی مرگ وی را به دلیل نبود واکسن و اینکه چند روزی برای تزریق واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده اما واکسنی برای تزریق نبوده، بر داغ نبودن پدرش ضجه‌ می‌زند و مقصر را آنانی می‌داند که در این زمینه سهل‌انگاری کرده‌اند، این تنها نمونه‌ای از داغ مرگ عزیزان بود که اگر واکسن زودتر می‌رسید شاید آنها هم تا سال‌های سال در کنار خانواده‌شان بودند.

سبد کوواکس خیری برای مردم نداشت

در آن زمان از سبد واکسن کوواکس هم خبرهایی به گوش می‌رسید که دولت قبل سرمایه‌گذاری کلانی برای این نوع واکسن انجام داده است اما نه واکسن به ایران رسید و نه پول آن برگشت، این هم داغ مردم را تازه‌تر می‌کرد چون روزها و شب‌های مردم بخاطر مرگ بالای کرونا در آن زمان رو به سیاهی رفته بود و واکسن دوای درد مردم در آن روزهای سخت و طاقت‌فرسا بود.

وزارت بهداشت در آن دوران اعلام کرد که در اوج کرونا و درگیری با دلتا، واکسن چندانی در اختیار نداشتیم و منتظر تأمین واکسن از مسیر کوواکس بودیم، در صورتی که نه منابع مالی خودمان و نه واکسن را به ما دادند.

بهرام دارایی رییس سازمان غذا و دارو نیز گفت: سرمایه گذاری در سبد کوواکس که عملا  از ۱۸۰ میلیون یورو آن خیری به کشور نرسید. این مبلغ در دولت قبل به این صندوق واریز شد اما به ایران واکسن ندادند؛ تولید شرکت‌های داخلی خصوصی و دولتی اما به داد  کشور رسید و واکسن به اندازه کافی و با کیفیت تولید کردند.

خبرهایی از ممنوعیت واکسن در کشور

در آن زمان شایعاتی که به بحث ممنوعیت واردات واکسن بازمی‌گشت، به گوش می‌رسید، البته کمبود واکسن آسترازنکا در مراکز واکسیناسیون نیز به آن دامن زده بود. خبری که البته به دنبال طرح آن؛ بهرام دارایی، رییس سازمان غذا و دارو آن را رد کرد و گفت که قرار نیست واردات واکسن‌های خارجی متوقف شود، چرا که ما میلیاردها دلار به کوواکس سازمان بهداشت جهانی برای دریافت واکسن کرونا، پول داده‌ایم که به وقت اضطرار به ما تحویل نداده‌اند. حالا باید این محموله‌های خریداری شده به ایران فرستاده شود. وی با بیان این توضیحات تاکید کرد که قرار نیست ممنوعیتی برای واردات این واکسن‌ها داشته باشیم. حتی ممکن است محموله‌های واکسن‌های اهدایی از سایر کشورها به ایران وارد شود.

البته آیت‌الله رییسی رییس‌جمهور، در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن بیان این مطلب که طبق گزارش‌های ارائه شده در کشور هیچ کمبودی در زمینه واکسن، چه واکسن‌های ساخت داخل و چه واکسن‌های وارداتی وجود ندارد، این اطمینان خاطر را داد که در این زمینه دغدغه‌ای نیست.

مذاکرات به موقع رییس جمهور برای واردات واکسن

در روزهایی که مردم هر روز برای واردات واکسن کرونا لحظه‌شماری می‌کردند فقط یک اقدام انقلابی برای واردات واکسن لازم بود، این برنامه‌ریزی باید به سرعت و فوریت دنبال می‌شد تا مرگ‌های کرونایی کاهش یابد چون هر روز مرگ را جلوی چشمان خود می‌دیدم، این روزها حتی کودکان هم در امان نبودند و حدود ۲۰ درصد امکان ابتلا و مرگ کودکان بخاطر سویه دلتا وجود داشت.

روزهای مرداد ۱۴۰۰ پشت سر هم سپری می‌شد، روزهای سیاهی از نظر مرگ و میر کرونا؛ دولت دوازدهم روزهای پایانی خود را سپری می‌کرد و کار واردات واکسن هم به کندی صورت می‌گرفت؛ دولت سیزدهم بعد از روی کار آمدن، در یک اقدام فوری مذاکره با همتایان روسی و چینی را در دستور کار قرار داد.

مذاکره مستقیم رییس جمهور با همتایان روسی و چینی برای واردات واکسن و اهتمام وزارت بهداشت دولت سیزدهم برای واردات واکسن این موضوع را سرعت بخشید، واردات که در دولت گذشته فقط ۱۸ میلیون دُز بود در دولت سیزدهم به رقم ۱۴۳ میلیون دُز رسید، این رقم‌ها قابل قیاس با هم نیست.

اینکه تا ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ فقط ۱۸ میلیون دز واکسن و در دولت سیزدهم ۱۴۳ میلیون دز واکسن وارد کشور شود، جای تامل دارد؛ تمرکز دولت سیزدهم و پایبندی بر وعده ای که به مردم داده بود، باعث شد بعد از تامین واکسن مورد نیاز و عملیات گسترده تزریق سراسری، رفته رفته مقاومت در برابر این ویروس تقویت شود و شاهد کاهش فوتی های ناشی از آن باشیم.

رییس دولت سیزدهم از ابتدای تشکیل دولت، به صورت مستقیم برای واردات واکسن از کشورهای مورد اعتماد جمهوری اسلامی وارد مذاکره شد و با روسای جمهور چین و روسیه رایزنی کرد تا زمینه واردات واکسن فراهم شود. از بودجه سالانه مبالغی برای مبارزه با کرونا اختصاص داد و در عمل اهتمام جدی و فراگیر در سراسر کشور برای مهار کرونا و درمان آن شکل گرفت.

ثبت سفارش‌هایی برای واکسن اما در حد ادعا

تزریق واکسیناسیون کرونا که از ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ در ایران برای کادر سلامت، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و دارای نقص ایمنی شروع شد، اما تعداد واکسن به حدی پایین بود که حتی دز اول به دست این افراد هم نمی‌رسید، گویی داغ سنگین کرونا با نبود واکسن موردنیاز همخوانی داشت، چون هرچه تعداد واکسن کمتر به کشور وارد می‌شد، مرگ‌ها بیشتر می‌شد، ادعایی برای ثبت سفارش واکسن در دولت گذشته به گوش می‌رسید و اینکه آمار زیادی از واکسن‌های خارجی برای تزریق وارد ایران می‌شود اما براساس آمارهای موجود صحت نداشت، آمار واردات و ثبت سفارش نتیجه‌ای درست نداشت.

ثبت سفارش فقط ۲۶ میلیون دُز واکسن در دولت گذشته

صحبت‌های بهرام دارایی رییس سازمان غذا و دارو درباره ثبت سفارش واکسن در دولت گذشته و دولت سیزدهم به همه این ادعاها برای واردات و ثبت سفارش واکسن پایان داد و گفت: در دولت گذشته تعداد ثبت سفارش واکسن کرونا تا قبل از ۱۴ مردادماه ۱۴۰۰ و تشکیل دولت سیزدهم فقط ۲۶ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۶۱۰ دُز واکسن بوده است.

وی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا اظهار داشت: این در حالی است که پس از ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ و با تشکیل دولت سیزدهم اقدامات موثری انجام شد و در این راستا ۱۳۵ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۳۹۰ دز واکسن ثبت سفارش شده که این رقم با اقدامات دولت دوازدهم فاصله زیادی دارد.

اینکه مردم بخاطر دلتا ویروس هر روز جان‌شان در خطر بود بر هیچ کسی پوشیده نیست و همه مسئولان بر واردات واکسن تاکید داشتند اما سهل انگاری در واردات واکسن درد مردم را بیشتر کرد تا اینکه با شروع به کار دولت سیزدهم در مرداد ۱۴۰۰ گام‌های نخست برای ثبت سفارش و واردات واکسن چنان محکم به زمین زده شد که مهار کرونا را با چشم خود دیدیم.

زنگ خطر ویروس کرونا چنان در گوش‌ها می‌پیچید گویی نسخه اصلی آن تزریق واکسن است و ورود واکسن‌های خارجی و تولید داخل می‌توانست از صداهای نابهنجار آن بکاهد، خبر از واردات واکسن با حجم بالا شنیده می‌شد، تا مردم را از دست این ویروس نامرئی نجات دهد و تسکینی برای دل مردم داغدار شود.

واردات واکسن کرونا با رقم بیش از ۱۶۲ میلیون دُز

آمار تعداد کل واکسن‌های وارد شده در دولت دوازدهم و سیزدهم نیز قابل تامل است چون تعداد کل واکسن وارد شده قبل از ۱۴ مرداد ۱۴۰۰  و همزمان با تشکیل دولت سیزدهم فقط ۱۸ میلیون و ۷۵۴ هزار و ۶۱۰ دز واکسن بوده است در حالی که جمع کل واردات واکسن بعد از ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ و در دوران دولت سیزدهم به رقم ۱۴۳ میلیون و ۲۴۵ هزارو ۳۹۰ دز واکسن رسیده است.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون جمع کل واکسن‌های وارداتی به ایران ۱۶۲ میلیون و ۷۶۳ هزار و ۷۲۸ دُز و جمع واکسن‌های داخلی نیز ۴۴ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۴۵۵ دُز بوده است.

مجموع واکسن‌های وارداتی و داخلی در ایران  ۲۰۷ میلیون و ۹۸ هزار و ۱۸۳ دُز است که بیش از ۱۵۰ میلیون دُز واکسن توسط مردم ایران استفاده شده است.

آمار واکسن‌های خریداری شده در دوران کرونا

براساس آمارهای سازمان غذا و دارو، آمار واکسن‌های خریداری شده به تفکیک (دز) شامل ۹۶۳ هزار دز آسترازنکا کوبل دارو، چهار میلیون و ۴۱ هزار و ۲۰۰ دز واکسن اسپوتنیک، ۱۱۲ میلیون دز سینوفارم هلال، ۳ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۸۰۰ دز آسترازنکا کوواکس، ۱۲۵ هزار واکسن بهارات، ۱۰ میلیون و ۱۲ هزار و ۱۰۲ دز واکسن سینوفارم امارات، ۳ میلیون و ۳۴۵ هزار و ۶۰۰ دز سینوفارم کوواکس که جمع این واکسن‌ها ۱۳۴ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۷۰۲ دز واکسن وارداتی است.

۲۸ میلیون دُز واکسن اهدایی

همچنین واکسن‌های وارداتی اهدایی نیز شامل ۵۰ هزار اسپوتنیک اهدایی صربستان، هشت میلیون و ۴۶ هزار و ۷۹۶ هزار دز سینوفارم اهدایی، ۱۹ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۲۳۰ دز واکسن آسترازنکا و یک میلیون دز بهارات اهدایی بوده است که مجموع این واکسن‌های اهدایی ۲۸میلیون و ۶۴۸ هزار و ۲۶ دز بوده است.

استفاده از واکسن‌های داخلی با ۴۴ میلیون دُز

در مدت واکسیناسیون کرونا در ایران، آمار واکسن‌های داخلی ۴۴ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۴۵۵ دز بوده است که براساس تفکیک شامل ۱۵ میلیون دز واکسن کووایران برکت، ۱۴ میلیون و ۴۶۰ هزار دز واکسن پاستوکووک، هشت میلیون دز واکسن سیناژن، چهار میلیون و ۷۷۷ هزار و ۸۰ واکسن رازی کووپارس، یک میلیون و ۳۴ هزار و ۹۱۵ دز واکس نورا، یک میلیون و ۶۲ هزار و ۴۶۰ دز واکسن فخرا در این مدت استفاده شد.

بیش از ۵۷ میلیون واکسن ذخیره داریم

با توجه به اینکه ۲۰۷ میلیون و ۹۸ هزار و ۱۸۳ دز واکسن داخلی و وارداتی در کشور وجود داشت، تاکنون بیش از ۱۵۱ میلیون دز آن استفاده شده و بیش از ۵۷ میلیون دُز برای استفاده مردم موجود است تا با استقبال مردم از دزهای دوم و سوم برای تزریق این افراد مورد استفاده قرار گیرد.

در حال حاضر بیش از ۱۴ میلیون نفر هنوز واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند، هفت میلیون نفر دز دوم و ۲۹ میلیون نفر برای تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدامی نداشته‌اند، شاید اگر این افراد هم برای تزریق واکسن اقدام کنند دیگر مهار کرونا به یک واقعیت تبدیل خواهد شد و آندمیک یا بومی شدن کرونا در ایران رقم می‌خورد.

دولت سیزدهم با برنامه‌ریزی و اقدامات ۷ ماه گذشته خود باعث شد منحنی آمار فوتی‌های ناشی از کرونا روند نزولی داشته باشد و اکنون در سه نوبت شاهد روز صفر مرگ کرونایی هم بودیم که اینها همه زمینه امید بیشتر برای مهار کامل کرونا است و تا روزی که شعار «کرونا را شکست خواهیم داد» محقق شود.

اینکه بخواهیم روزهای صفر مرگ کرونایی را همچنان در کشور شاهد باشیم دوباره همت همه را می‌طلبد که ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنیم تا اقدامات انجام شده برای مهار کرونا دوباره بی‌حاصل نشود.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا واکسن کووید 19 واکسیناسیون سازمان غذا و دارو دولت سیزدهم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی محدودیت های کرونا پروندهٔ خبری وعده‌های صادق واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا واکسن کووید 19 کرونا ویروس کرونا واکسن کووید 19 واکسیناسیون سازمان غذا و دارو دولت سیزدهم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی محدودیت های کرونا واکسن های وارداتی برای واردات واکسن سازمان غذا و دارو ثبت سفارش واکسن میلیون دز واکسن واکسن های وارد دولت گذشته برای واردات ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ تزریق واکسن دولت سیزدهم ویروس کرونا واکسن کرونا ۱۴ مرداد ثبت سفارش مهار کرونا تشکیل دولت برای تزریق میلیون د ز د ز واکسن واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو

تین نیوز

همزمان با تلاش های شبانه روزی برای تحقق قرارداد خرید ۶۳۰ واگن، به واسطه ارتباط خوب شهردار تهران با دولت و همت آقای رئیسی، ۱۵ درصد پیش پرداخت خرید واگن ها پرداخت شده و بزودی واگن ها به تهران می رسند.

 

 

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، مدیریت شهری ششم تهران و دولت سیزدهم بالاترین سطح همکاری دو نهاد مهم و خدمتگزار را دنبال می کنند، به طوری که نه تنها علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در جلسات مداوم و هفتگی هیئت دولت شرکت می کند بلکه رئیس جمهور، حکم نماینده ویژه برای شهردار تهران صادر کرد.

اما در این میان مخالفان تلاش کردند که اختلاف نظر فنی یکی از مدیران میانی وزارت کشور با مدیریت شهری بر سر تایید صلاحیت واگن های وارداتی را به اختلاف دو نهاد تعمیم دهند. برخلاف نظر این مدیر، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران می گوید: متروی تهران پیش از این کارشناس تایید واگن ها بوده و اگر شرکت دیگری بخواهد کار تایید را انجام بدهد باید دو تا سه میلیارد تومان هزینه شود و ما نمی خواهیم هزینه اضافی صرف شود.

رسانه های اصلاح طلب در حالی روی فراموشی مردم حساب باز کردند که گویا از یاد برده اند  که این محسن هاشمی؛ رئیس شورای شهر تهران در دوره اصلاحات بود که بارها و حتی در تلویزیون، حسن روحانی و دولتمردان دولت قبل را به باد نقد گرفت؛ هاشمی حتی  در آذر ماه سال 1399 درباره عدم تامین پول واگن ها، رفتار دولتمردان گذشته را «خیلی کودکانه» خواند و گفت: «...چرا دولت مردان ما نمی فهمند، وقتی ما سیستمی را هزینه کردیم، تونل و تجهیزات ثابت را ساخته ایم، اما چرا واگن خریداری نمی کنیم ...».

آتش اختلاف در شورای شهر دوره پنجم آنقدر شعله ور بود که هر دو طرف بارها علیه یکدیگر صحبت کردند و ابایی هم از اعلام آشکار اختلافات نداشتند البته این  شکاف، به موضع گیری های آشکار رسانه ای محدود نشد، بلکه آنقدر وسعت گرفت که رئیس جمهور دوره قبل حتی اجازه ورود پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران به جلسات هیئت دولت را نمی داد.

ماجرای واگن ها چیست؟

پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران چند ماه پیش در روزنامه اعتماد مدعی شده بود «قرارداد 630 واگن مترو، اساساً مرتبط با مدیریت شهری فعلی شهر تهران نیست و به تلاش های مدیریت قبلی باز می گرد» هرچند که صحبت های اولیه به آن سال ها بر می گردد اما باید از پیروز حناچی پرسید که برای این قراردادی که از سال 97 ابلاغ شده چه قدمی برداشته است؟

واقعیت این است که نه تنها در دوره قبل اقدام عملی در این باره انجام نشد بلکه شهردار تهران همزمان با تلاش های شبانه روزی برای تحقق قرارداد خرید 630 واگن، به واسطه ارتباط خوب با دولت و همت آقای رئیسی، 15 درصد پیش پرداخت خرید واگن ها را پرداخت و حتی با افزایش 25 درصدی این تعداد را به 791 دستگاه رساند.

همچنین این دوره مدیریت شهری توانست در اتفاقی کم نظیر رکورد افتتاح میانگین ماهانه یک ایستگاه مترو را ثبت کند و آن و در اختیار مردم قرار دهد.

این درحالیست که در آن دوره مدیریتی نه تنها واگن و اتوبوسی به ناوگان حمل و نقل اضافه نشد بلکه 1600 اتوبوس کمتر از آنچه تحویل گرفته شد به دوره زاکانی تحویل داده شد و در موضوع مترو حتی انبارهای قطعات یدکی مترو خالی به دوره مدیریت ششم تحویل داده شد.

همچنین طبق آنچه در کتابچه تحول و تحویل (که مدیران دوره قبل برای کارنامه عملکردشان چاپ کردند)، تنها برنامه ریزی برای تهیه 200 دستگاه اتوبوس (80 دوکابین و 120 تک کابین) دیده می شود که با 826 اتوبوس جدید، 428 دستگاه اتوبوس اورهال شده و قرارداد 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری، 25000 دستگاه تاکسی سدان برقی، 2500 دستگاه تاکسی شاسی بلند (suv)، 10 هزار دستگاه ون و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی قابل مقایسه نیست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • آمار قابل توجه حوادث کوهستان در کرمانشاه
  • گزارشی از زنده به گورشدن ۲۰ نفر + جزئیات | جسدهایی که به دلیل تکه تکه شدن یا تجزیه آنها قابل شناسایی نیستند...
  • نگاهی به آمار بازی جذاب؛آلومینیوم کابوس پرسپولیس «اوسمار»
  • نگاهی به آمار خیره‌کننده رئال در فصل جاری
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟